Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ вече има двама участници, класирани за регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Пресиян Ивайлов Георгиев от 7а се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02.2021 в Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“. Пресиян спелува правилно думата apron и победи Мая Миткова Мандичева, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Здравейте ученици!
Обръщаме се към тези от Вас, които имат желание да изразят креативните си дарби и да участват дейно в училищните събития.
Ученическият съвет провежда конкурс за дизайн на спортни екипи за мъжките и дамските си отбори.
Вашите предложения могат да бъдат изпратени онлайн на нашия имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или предадени на хартия на съответните представители на ученическия съвет.
Можете да използвате шаблоните, които са приложени в този пост или да създадете свои - шаблон 1, шаблон 2
Срок за изпращане до 22 март.
С нетърпение очакваме вашите предложения!

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Март 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31