Награди от фондацията „Димитър Бербатов“

Сред 19-те талантливи ученици от Габровска област, номинирани за наградите на Фондация „Димитър Бербатов“ през последния месец на кампанията, няколко са наши ученици:

Двамата зрелостници, Георги Георгиев и Георги Атанасов, разработиха приложна компютърна програма „BuilderZ“ за триизмерно моделиране и проектиране на реална 3D визуализация. През 2010 г. проектът „BuilderZ“ се представи отлично на Х ученическа конференция в Пловдив, където получи най-високата награда на Ученическия институт по математика и информатика към Института по математика и информатика на БАН. Проектът беше отличен и от ХХХІХ пролетна конференция на Съюза на математиците. Георгиев и Атанасов са носители на специалната награда от националния конкурс “Млади таланти 2010”, както и носители на награда за перспективност от Научния панаир на знанието и иновациите „Предизвикателството на новите технологии“ в рамките на „Европейска нощ на учените“. Техен научен ръководител е    преподавателят в ПМГ Галя Неделчева.

  

15-годишният Мартин Понев ( 9в клас) е постигнал две първи, четири втори и три трети места от държавното първенство по ориентиране, в това число от състезанията по коло и ски-ориентиране. Постиженията му са в категория „мъже 16 години“ в турнири от държавния и международния спортен календар на Българската федерация по ориентиране. Негов ръководител е Елеонора Николова.

  

12-годишната Ива Хинкова (6 клас), под ръководството на Лиляна Пантелеева-Дянкова, е носител на четири първи места от Международния танцов конкурс „Сребърно кокиче“ в град Арад, Румъния, и на три първи места от Международния танцов конкурс „Евроденс“ - Валении де Мунте, Румъния. Заедно с Полин Кацова тя участва в Националния конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий-денс – Бургас.

  

11-годишният Димитър Цонков (5 клас) е номиниран за първо място, специалност „Тамбура“ и специална награда на журито от Националния детско-юношески конкурс за песенен и инструментален фолклор “Песенна дъга над Кутев” – Котел. Той има и 1-ва награда на Националния фолклорен конкурс за тамбура “Руско Стефанов” - Сунгурларе. Ръководител на Димитър Цонков е Илина Дечева.

   

Поздравления за номинираните! Пожелаваме нови, по-високи постижения!

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Юли 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31