НАША ГОРДОСТ

Добре дошли на официалната страница на
Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" гр. Габрово!

Пореден успех на театралната сцена

Музата на театъра отправи предизвикателство към творческия екип на театрална формация „Движение” в гимназията: тази година те подготвят три представления на три езика – „Този луд, луд град” на български език, „Цигани” от Ал. Пушкин – на руски и адаптация по разказа на Георги Господинов „Първи стъпки” – на френски език.

Руската и френската група подготвяха участието си за два престижни национални фестивала – Девети национален фестивал на детското и юношеското творчество на руски език, състоял се в Руския културно-информационен център в София и посветен на Годината на България в Русия и ХVІ-то издние на ежегодния международен франкофонски ученически фестивал, проведен в Стара Загора под патронажа на кмета на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев и организиран от АПФБ, Алианс Франсез и Френския институт.
 
 Двете групи играха по едно и също време – на 25 април т.г., в условията на много силна конкуренция на връстниците си от елитни езикови гимназии от цялата страна. Усилената работа на младите актьори по време на репетициите, професионализмът на художествените ръководители на формацията – режисьора, г-н Александър Митев и хореографа, г-жа Весела Генчева, всеотдайността на преподавателите – г-жа Марияна Митева, г-жа Ценка Илиева и г-жа Христина Бонева, дадоха своите резултати. И двете групи станаха безусловни фаворити на публиката, аплодирала бурно актьорите не само на сцената, но и извън залата. Авторитетното жури на фестивала в Стара Загора, председателствано от г-н Ришар Лескюр – аташе по езиково сътрудничество и зам.-директор на Центъра за култура и сътрудничество при посолството на Франция в България, оцени актьорските умения на нашия единадесетокласник Георги Николов (ХІ г клас) и му връчи „Златна маска” за най-добър актьор.

Вярваме във вас!
 

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Август 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31