Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Поредна награда за театрална формация ДВИЖЕНИЕ Печат Е-поща
Сряда, 28 Юни 2017г. 07:29ч.

На театралния фестивал "Сцена край морето", гр. Поморие, Марияна Митева получи награда за режисура на спектакъла "Изпаднали от каруцата на Бога" по Йордан Радичков.

Поздравления за успеха!

 

 

 

 
ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ "ДВИЖЕНИЕ" Печат Е-поща
Четвъртък, 04 Юни 2015г. 10:49ч.

Златна маска за театрална Формация “Движение“  при Природоматематическа гимназия „Акад.Иван Гюзелев“  в Международния фестивал на руската култура „Россия – источник вдохновения“ в град Торино, Италия

 

 

                    Пътуването се осъществи от 14.05.2015 г. до 17.05-2015 г.  по проект, съфинансиран от Община Габрово по Програма Култура. Спектакълът „Човекът в калъф“ по Чехов, който получи покана за участие в рускоезичния фестивал „Балаганчик“ в Торино, Италия, беше представен на сцената на фестивала на 16.05.2015 год. Дванадесетте момчета и момичета, от които половината зрелостници , вдигнаха на крака публиката в залата , а възгласът „Молодци!“ и продължителните аплодисменти ги накараха да повярват, че са представили достойно Габрово и България, защото са единсвеният театрален състав от България.

                   Спектакълът е подготвен на руски език от преподавателя по руски език в гимназията Ценка Илиева. Хореографията е на Весела Генчева, а режисурата – на Марияна Митева.

                   За голямата награда те разбират след като се прибират в Габрово. Журито присъжда „Златна маска“ за цялостен спектакъл на габровците и откроява постижението им сред такива участници като Австрия, Украйна, Финландия, Румъния, Молдова и Италия.

 

 
Отново на фестивал! Печат Е-поща
Понеделник, 04 Април 2011г. 12:31ч.

Празник за франкокофонията и любителите на театъра!

От 31 март до 3 април 2011г. в гр. Варна се проведе поредното - 18-то издание на Международния ученически франкофонски театрален фестивал.  Трупата лауреат за 2010г, участниците в театрална формация "Движение" при ПМГ, беше специален гост на фестивала, поканена, според регламента, да представи отличения спектакъл.

Ето репортаж за събитието от нашите приятели от Фотоклуб МЛАДОСТ при варненската 4-та езикова гимназия "Фр. Ж. Кюри", отнесли тазгодишната ЗЛАТНА МАСКА.

 
ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ Печат Е-поща
Петък, 11 Декември 2009г. 19:40ч.

ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ

 

През 2009г. ТФ "Движение" чества своя юбилей. Преди 20 години Александър Митев създава формацията с много обич и професионализъм.

Посвещаваме спектакъла "Любовта е лудост" на светлата му памет!

 

Очакваме ви на 22 декември 2009г. от 17.30ч. в Дом на културата "Емануил Манолов" - гр. Габрово.

 
ТФ „Движение” се завърна с 5 награди от Бургас! Печат Е-поща
Сряда, 06 Май 2009г. 15:41ч.

От 28 април до 1 май 2009 в Бургас се проведоха V Национални младежки празници. Участваха 16 формации от цялата страна.

Спектакълът ни „Този луд, луд град...”, посветен на габровските духовни будители, шегаджии, остроумни занаятчии, достолепни предприемачи, беше поставен от професионалното жури на фестивала в категорията „отлично представили се”, а от младежкото жури получи приз за „най-атрактивни костюми”. За много добро справяне с ролите на Александър Керков (Керката), Нуньо Фотографа и Нено Кукладжията бяха наградени Николай Скорчев от 9а клас, Георги Николов от 11г клас и Габриел Георгиев от 11а клас.

Продължение...
 
Пореден успех на театралната сцена Печат Е-поща
Сряда, 29 Април 2009г. 18:40ч.

Музата на театъра отправи предизвикателство към творческия екип на театрална формация „Движение” в гимназията: тази година те подготвят три представления на три езика – „Този луд, луд град” на български език, „Цигани” от Ал. Пушкин – на руски и адаптация по разказа на Георги Господинов „Първи стъпки” – на френски език.

Руската и френската група подготвяха участието си за два престижни национални фестивала – Девети национален фестивал на детското и юношеското творчество на руски език, състоял се в Руския културно-информационен център в София и посветен на Годината на България в Русия и ХVІ-то издние на ежегодния международен франкофонски ученически фестивал, проведен в Стара Загора под патронажа на кмета на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев и организиран от АПФБ, Алианс Франсез и Френския институт.
 
Продължение...
 


© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас