Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Извънкласна дейност Театър Представления ОТНОВО ПОБЕДА ЗА ТФ“ДВИЖЕНИЕ“, ТОЗИ ПЪТ В ПАРИЖ!
ОТНОВО ПОБЕДА ЗА ТФ“ДВИЖЕНИЕ“, ТОЗИ ПЪТ В ПАРИЖ! Печат Е-поща

На 1 юни, Международния ден на детето, посолството на Руската федерация в Париж връчи наградите на победителите от VIМеждународен рускоезичен театрален фестивал за деца и юноши. Детският център „Апрелик“ приемаше гостите на фестивала във френската столица.

            Фестивалът се проведе между 24 май и 1 юни в Париж, в рамките на на проекта „Русское слово, русская душа“. Участваха рускоезични състави от 11 страни – Австрия, Италия, Ирландия, Финландия, Франция, Русия и др. Международно жури от възрастни и деца оценяваха майсторството на актьорите и оригиналността на художествените решения. За всички  участници се правеше актьорски мастер-клас, обсъждане на спектакъла – и всичко това на руски език.

            След спектакъла с нашата група работи възпитаник на Марсел Марсо, който показа на нашите ученици различни пластични техники и как да разбират „езика на тялото“.

       

            Нашата трупа беше единствената, в която децата не са от семейства на рускоговорящи и руският език не е майчин.

            Наградата  за НАЙ-ДОБЪР АКТЬОРСКИ КОЛЕКТИВ получихме ние – ТФ“Движение“ при ПМГ“Акад. Иван Гюзелев“, със спектакъла „Мечтатели“ по приказките на Гурам Петриашвили, с художествен ръководител Марияна Митева, сценограф Мария Койчева и адаптация на руски език Ценка Илиева.Тази награда е изключително ценна за нас, защото е едно огромно признание за нашите умения и актьорско майсторство.

            А Париж, преди наводненията, беше прекрасен. Впечатленията от парижките булеварди, река Сена, Шанз-Елизе, потъналите в зеленина френски балкони, въодушевлението от Монмартр – това не се забравя, остава за цял живот.

         Благодарим на всички спонсори, които направиха възможно пътуването ни в Париж!

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас