12б клас ( Информатика ) Печат Е-поща

Скъпи мои ученици, вече абитуриенти,


Остават ви още няколко месеца заедност в нашата гимназия и аз бих искала да ви съобщя една, колкото стъписваща, толкова и ободряваща новина:


“По-хубавата част от вашия живот премина ”.


Скоро с носталгия ще си спомняте за изкачването на баира, за страховете, които е изпитвал всеки един от вас, когато не е бил подготвен, за бягствата, но и за хубавите мигове заедно...

Зрелостта ви застигна, предстои ви въвеждане в следващата житейска фаза. Ще влезете най-после в този живот, който отдавна ви очаква и за който се готвите от детска възраст.


Нека вашата зрялост бъде стъпка в свободата. Усетите ли веднъж истински вкуса на свободата, изградите ли имунитета на автономния интелект, вие ще можете да бъдете и другите наоколо, които приспиват свободата си. Вярно е, че образованието е инвестиция в бъдещето, че един ден ще го реализирате в капитал. Да осъзнаеш този принцип и да го приложиш все още не е белег на зрялост, нито пък на свобода. Това го знаят всички. В рамките на една и съща общност, каквато е класът, се оформят две общности - на тези, които ще израстнат в компетентност, и тези, които освен в компетентност ще израстнат и в свобода, т.е. ще съзреят. За втората категория гимназията няма да бъде само училището на баира, където сте придоболи знания и докъдето сте пътували досадно дълго, а ще бъде център на невидимия град, към който с целеустремения ход на вашите предци и на тази общност аз възлагам своите надежди, на нея разчитам, в нея вярвам.


Марияна Митева

Класен ръководител

 


 

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас