Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Театър Пореден успех на театралната сцена
Пореден успех на театралната сцена Печат Е-поща
Сряда, 29 Април 2009г. 18:40ч.

Музата на театъра отправи предизвикателство към творческия екип на театрална формация „Движение” в гимназията: тази година те подготвят три представления на три езика – „Този луд, луд град” на български език, „Цигани” от Ал. Пушкин – на руски и адаптация по разказа на Георги Господинов „Първи стъпки” – на френски език.

Руската и френската група подготвяха участието си за два престижни национални фестивала – Девети национален фестивал на детското и юношеското творчество на руски език, състоял се в Руския културно-информационен център в София и посветен на Годината на България в Русия и ХVІ-то издние на ежегодния международен франкофонски ученически фестивал, проведен в Стара Загора под патронажа на кмета на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев и организиран от АПФБ, Алианс Франсез и Френския институт.
 
 
Двете групи играха по едно и също време – на 25 април т.г., в условията на много силна конкуренция на връстниците си от елитни езикови гимназии от цялата страна. Усилената работа на младите актьори по време на репетициите, професионализмът на художествените ръководители на формацията – режисьора, г-н Александър Митев и хореографа, г-жа Весела Генчева, всеотдайността на преподавателите – г-жа Марияна Митева, г-жа Ценка Илиева и г-жа Христина Бонева, дадоха своите резултати. И двете групи станаха безусловни фаворити на публиката, аплодирала бурно актьорите не само на сцената, но и извън залата. Авторитетното жури на фестивала в Стара Загора, председателствано от г-н Ришар Лескюр – аташе по езиково сътрудничество и зам.-директор на Центъра за култура и сътрудничество при посолството на Франция в България, оцени актьорските умения на нашия единадесетокласник Георги Николов (ХІ г клас) и му връчи „Златна маска” за най-добър актьор.

Да поздравим участниците и да им пожелаем нови творчески върхове! Да пожелаем успех и на останалата част от групата, която тази седмица е в Бургас, на друг национален театрален фестивал и, както споделят, конкуренцията им там е още по-голяма!

Вярваме във вас!

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас