Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Театър ТФ „Движение” се завърна с 5 награди от Бургас!
ТФ „Движение” се завърна с 5 награди от Бургас! Печат Е-поща
Сряда, 06 Май 2009г. 15:41ч.

От 28 април до 1 май 2009 в Бургас се проведоха V Национални младежки празници. Участваха 16 формации от цялата страна.

Спектакълът ни „Този луд, луд град...”, посветен на габровските духовни будители, шегаджии, остроумни занаятчии, достолепни предприемачи, беше поставен от професионалното жури на фестивала в категорията „отлично представили се”, а от младежкото жури получи приз за „най-атрактивни костюми”. За много добро справяне с ролите на Александър Керков (Керката), Нуньо Фотографа и Нено Кукладжията бяха наградени Николай Скорчев от 9а клас, Георги Николов от 11г клас и Габриел Георгиев от 11а клас.


Интересът към миналото на града, и по-точно към хората, станали известни по цял свят с пестеливостта си, но и с духовната си щедрост, беше провокиран от факта, че днес много често казваме „Искам!”, а забравяме библейския принцип, който са спазвали нашите предци: „Давайки, получаваш!”.

На сцената оживяват Нено Кукладжията, като създател на първия „куклен театър на сaндъче” с неговите кукли Рачо и Дешка, Нуньо Фотографа, с неговия коронен номер на „Лудият” от Шандор Петьофи, Акександър Керков като музикант, Мария Пънкина, като първата защитничка на животните в града, габровската олелийня, която дава живот на днешните карнавални шествия.

Режисьор на спектакъла е Александър Митев, сценичната адаптация е на Марияна Митева, а музиката и пластиката – на Весела Генчева.

Каним всички, които искат да научат нещо повече за своите предци, да присъстват на празничния концерт на гимназията, който ще се състои на 22 май 2009г. в Дома на културата в гр. Габрово.

В галерията можете да намерите снимки на ТФ "Движение" от националните младежки празници в Бургас.
 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас