Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Театър ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ "ДВИЖЕНИЕ"
ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ "ДВИЖЕНИЕ" Печат Е-поща
Четвъртък, 04 Юни 2015г. 10:49ч.

Златна маска за театрална Формация “Движение“  при Природоматематическа гимназия „Акад.Иван Гюзелев“  в Международния фестивал на руската култура „Россия – источник вдохновения“ в град Торино, Италия

 

 

                    Пътуването се осъществи от 14.05.2015 г. до 17.05-2015 г.  по проект, съфинансиран от Община Габрово по Програма Култура. Спектакълът „Човекът в калъф“ по Чехов, който получи покана за участие в рускоезичния фестивал „Балаганчик“ в Торино, Италия, беше представен на сцената на фестивала на 16.05.2015 год. Дванадесетте момчета и момичета, от които половината зрелостници , вдигнаха на крака публиката в залата , а възгласът „Молодци!“ и продължителните аплодисменти ги накараха да повярват, че са представили достойно Габрово и България, защото са единсвеният театрален състав от България.

                   Спектакълът е подготвен на руски език от преподавателя по руски език в гимназията Ценка Илиева. Хореографията е на Весела Генчева, а режисурата – на Марияна Митева.

                   За голямата награда те разбират след като се прибират в Габрово. Журито присъжда „Златна маска“ за цялостен спектакъл на габровците и откроява постижението им сред такива участници като Австрия, Украйна, Финландия, Румъния, Молдова и Италия.

 

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас