Постижения 2018/2019
Spelling Bee 2019 Печат Е-поща

spelling bee 2019Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

 

Рая Шикова от 6 клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02.2019г. в Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“. Тя спелува правилно думата PORTABLE и победи Александър Кънчев от 7а клас, който остана втори.

 

И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе през месец март 2019 г. във Велико Търново.

 

Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

Продължение...
 
Зимен математически турнир "Атанас Радев" в гр. Сливен Печат Е-поща

Златен медал и еднолично първо място с максимален резултат на Зимен математически турнир "Атанас Радев" проведен от 18 до 20 януари 2019г. в гр. Сливен. Само седмица след златния медал по информатика от Международната Жаутиковска олимпиада, идва и златния медал по математика на второто от четирите най-силни състезания за учебната година в тази наука (ЕМТ, ЗМТ, ПМС и НОМ3)!
 

Продължение...
 
Време за награди в БАН Печат Е-поща
Снимка: MediaBricks.bg


На 28 януари 2019г. в Института по математика и информатика при БАН се състоя тържествена церемония, на която бяха наградени българските победители в Австралийското математическо състезание (АМС) за 2017 и 2018 година и носителите на Наградата „PETER O’HALLORAN“ за 2017 и 2018 година.

 

Наградите бяха връчени лично от Нейно Превъзходителство Кейт Лоугън, посланик на Австралия за Гърция, България и Румъния. А наградените са осем ученици от страната, сред които и двама ученици от ПМГ „Акад.Иван Гюзелев“ – Ясен Пенчев от 7 клас и Мартин Копчев от 9 клас.

Продължение...
 
Големи успехи за учениците от ПМГ - Габрово на състезанията по информатика в град Шумен Печат Е-поща

Ноември месец е месец на турнирите по информатика в Шумен. В дните от 21 до 25 ноември се проведоха X Международен есенен турнир по информатика и XVIII Национален есенен турнир по информатика.


В Международният турнир участваха ученици от Русия, Молдова, Румъния, Швейцария, Армения, Сърбия и България. Турнирът се състоя в два състезателни дни и е организиран за групи Junior /младежи/ и Senior /възрастни/. И в двата състезателни дни на участниците им бяха поставени по три задачи, които трябваше да решат в рамките на пет астрономически часа. Във вторият ден /събота/ българските участници от група А решаваха задачите от международния турнир за старшата възрастова група. Българските ученици, които се състезаваха в младшата група на Международния турнир, се състезаваха в група B на Националния турнир. Беше направено отделно класиране за Международния и Националния турнир.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас