Карта на сайта Начало Постижения Постижения 2018/2019 Големи успехи за учениците от ПМГ - Габрово на състезанията по информатика в град Шумен
Големи успехи за учениците от ПМГ - Габрово на състезанията по информатика в град Шумен Печат Е-поща

Ноември месец е месец на турнирите по информатика в Шумен. В дните от 21 до 25 ноември се проведоха X Международен есенен турнир по информатика и XVIII Национален есенен турнир по информатика.


В Международният турнир участваха ученици от Русия, Молдова, Румъния, Швейцария, Армения, Сърбия и България. Турнирът се състоя в два състезателни дни и е организиран за групи Junior /младежи/ и Senior /възрастни/. И в двата състезателни дни на участниците им бяха поставени по три задачи, които трябваше да решат в рамките на пет астрономически часа. Във вторият ден /събота/ българските участници от група А решаваха задачите от международния турнир за старшата възрастова група. Българските ученици, които се състезаваха в младшата група на Международния турнир, се състезаваха в група B на Националния турнир. Беше направено отделно класиране за Международния и Националния турнир.

За всички ученици, които се явяваха само на Националния турнир, състезателен ден бе само събота.

 

От ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в състезанията взеха участие:

 

  • Цвета Огнянова Тодорова, Виктор Пламенов Венков и Йордан Валентинов Петков от 12а
  • Адриян Ивов Ибовски и Пламен Венелинов Динев от 11а
  • Добрин Венциславов Башев от 10а
  • Никола Мирославов Максимов и Мартин Даниел Копчев от 9а
  • Емил Иво Рибарев от 8а и Дейвид Петров Кирчев от 8б
  • Ясен Пламенов Пенчев от 7а
  • Борис Ивайлов Карабойков и Радослав Колев Рачков от 6а
  • Светослав Станиславов Пенков от 5а

От Международния турнир със златен и бронзов се завърнаха съответно Мартин Копчев и Добрин Башев, като Копчев бе и абсолютен шампион в старшата група на Националния турнир. Грамоти за отлично представяне в група С получиха Дейвид Кирчев, Емил Рибарев и Ясен Пенчев.

 

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ с голяма гордост споделя радостта на своите ученици и поздравява техните ръководители, които ги подготвят за най-тежките предизвикателства на състезателната информатика.

 

       
       

 

 

 

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас