Spelling Bee 2019 Печат Е-поща

spelling bee 2019Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

 

Рая Шикова от 6 клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02.2019г. в Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“. Тя спелува правилно думата PORTABLE и победи Александър Кънчев от 7а клас, който остана втори.

 

И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе през месец март 2019 г. във Велико Търново.

 

Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

Spelling Bee 2019

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

 

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

 

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас