Карта на сайта Начало Постижения Постижения 2017/2018 XII Открита Московска Олимпиада по Информатика
XII Открита Московска Олимпиада по Информатика Печат Е-поща

От 7.03. до 10.03.2018 в град Москва, Русия се проведе XII Открита Московска Олимпиада по Информатика. Подборът за финалния кръг се извърши  в два предварителни кръга като в първия състезателите бяха 2061 от цял свят, на възраст от 12 до 20 години; във втория кръг от тях успяха да се класират само 500, а за финала бяха поканени 350 от всички участващи.

Финален кръг достигнаха малко български ученици, сред които и ученици от ПМГ Габрово, а именно: Мартин Копчев от 8А, Добрин Башев от 9А, Цвета Тодорова от 11А и Пламен Динев от 10А клас. Техен ръководител бе госпожа Зорница Дженкова.

Финалният кръг на състезанието сe проведе в рамките на два състезанелни дни, по време на които учениците решаваха по четири задачи на ден за пет часа.

Медали получиха 25% от участващите на финала, за разлика от други състезания от тази тип, където медали получават 50% от всички участници.

От българските състезатели златен медал получи Радослав Димитров от Пловдив, а сребърен Мартин Копчев от Габрово.  Останалите  състезатели на ПМГ се представиха отлично.

Заслужихме уважението на участниците от всички страни. 

 

 

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас