Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Млади таланти Печат Е-поща
Дванадесетокласниците Георги Атанасов и Георги Георгиев спечелиха първо място в Националния конкурс на Министерството на образованието, младежта и науката “Млади таланти”, който се проведе на 27 май 2011 година. Проектът им “DriveFreeZ”-симулация за управление на автомобил - впечатлява журито и получава престижната награда, парична премия от 1000 лева и правото да участват в Европейския конкурс “Млади таланти”, който ще се проведе в Хелзинки, Финландия, от 23 до 28 септември тази година.
Още един проект – “Aristotelus”, на Александър Арамов от 10 клас и Божимир Маринов от 9 клас  достигна финалния кръг на конкурса и е отличен със специалната награда на “Сирма Груп”АД.
Поздравления за младите ни участници и за достойното им представяне!
 
Ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии, катастрофи и пожари” 2011 г. Печат Е-поща

На 27.04.2011г. в ОУ „Иван Вазов” – гр. Габрово се проведе областното състезание по „Защита при бедствия, аварии, катастрофи и пожари”. Участваха 5 училищни отбора – 4 от гр. Габрово и 1 от гр. Трявна. Отборът на нашата гимназия завоюва първо място и честта да представи областта на Републиканското състезание. Надпреварата протече в две части – теоретична и практическа. В първата част всеки участник отговори на тест с 30 въпроса в рамките на половин час. В практическата част всеки отбор имаше по 5 минути, за да покаже знанията си в отделни пунктове при различни бедствия като наводнения, земетресения, пожари, химично и радиоактивно замърсяване. Отборите трябваше да „симулират” първа долекарска помощ и обаждане към националния телефон за спешни обаждания – 112.

 

 

За отбора на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” се състезаваха:

  • Мариета Бекриева - капитан на отбора,
  • Павел Тодоров,
  • Биляна Михова,
  • Валерия Стоянова,
  • Божимир Маринов,
  • Тотьо Христов,
  • Ръководители: Румяна Тунева и м.ф. Боряна Дончева
 
Конкурс "Изборът е твой" Печат Е-поща

Десислава Бялкова от 7а клас получи трета награда в конкурса за художествена творба “Изборът е твой”, организиран през месец април от Община Габрово, Центъра за обществена подкрепа и Общинския съвет по наркотични вещества. С грамоти за участие бяха отличени и Красимира Атанасова и Огнянка Бонева от 7а клас, Христина Христова, Яна Събева, Ива Хинкова, Мелиса Хубенова, Симеон Станчев, Мирела Гичева, Анита Върбанова и Ирина Гичева от 6а клас, Гергана Нейчева и Мирела Пенкова от 5а клас. Поздравления за успеха на младите художници!

 
Отличници в годината на химията Печат Е-поща

На 28 и 29 март 2011г. в гр. Варна се проведе Националния кръг на 43-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда. След победа в общинския и областния кръг и след решение на арбитражната комисия за участие в него бе допуснат Димитър Николаев Шандурков, ученик от 9 а клас. След изключително оспорвана борба той завоюва пето място, само на 2,5 точки от победителя.

 

В края на  месец  март, по случай Международната година на химията, Химикотехнологичния и металургичен университет в гр .София организира състезание по химия и опазване на околната среда. В него участваха двадесет ученика от 11 и 12 клас, които получиха много добри и отлични оценки. Те  се зачитат при кандидатстване за всички специалности в ХТМУ.
ПМГ „Акад.Иван Гюзелев” получи специална грамота за отличната организация и провеждане на състезанието.

 

 

GRAMOTA_chimie

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 1 от 3
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас