Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Постижения Постижения 2010/2011 Александър Стоянов - световен шампион
Александър Стоянов - световен шампион Печат Е-поща

Природоматематическата гимназия има световен шампион!

 

Александър Генчев Стоянов от 9а клас спечели златен медал в дисциплината кумите (при кадетите на възраст 14-15 години) на XVIII-то първенство по Шотокан Карате До на Обединените нации( SKDUN ), което се проведе от 06.10. до 13.10.2010 година във френския град Лонс ле Сониер. Нашето момче е единственият златен медалист за България от това първенство.

 

alex-stojnov-102010

 

Сашо е възпитаник на треньора Владимир Вътев от карате клуб “Янтра”. Това е петото му участие на световно първество по Шотокан. Има две вицешампионски титли – от Вужокур(Франция) през 2008г. и от Егер(Унгария) през 2009год.

На тазгодишното световно първенство е имало около 900 състезатели от 44 държави и напрежението е било голямо. Въпреки това по пътя си към победата Александър побеждава съперниците си от Англия, Латвия и Румъния, без да им даде нито една точка. И четирите му срещи завършват с резултат 2:0 и приключват много бързо, за около 20-30 секунди.

Успехът на Александър е резултат от дълги и упорити тренировки, от силното желание да реализира мечтата си, затова той с радост заявява:”Успях да направя това, за което отидох във Франция.”

 

Сашо, поздравяваме те и ти пожелаваме да покориш нови спортни върхове!

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас