Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Постижения Постижения 2011/2012 №1 в света по Шотокан Карате-До
№1 в света по Шотокан Карате-До Печат Е-поща

Александър Стоянов от 10а клас отново е световен шампион!


Сашо завоюва златен медал на XIX-то първенство на планетата по Шотокан Карате-До на Обединените нации (SKDUN), което се провежда през месец октомври в Хале, Германия. В първенството се състезават представители на 33 страни. Александър участва в надпреварата на кумите при момчетата на възраст 14-16 години, в категория над 55 килограма и има основен принос за трите отборни победи.

Това е втори пореден триумф за ученика на Владимир Вътев / треньор на карате клуб “Янтра”/ на първенството на планетата по Шотокан Карате-До. Миналата година той става световен шампион в индивидуалната надпревара при момчетата до 15 години във френския град Лонс ле Сониер. А през 2011 година печели европейската титла в Егер, Унгария.

 

2011_kumite

 

Това е петото участие на Сашо Стоянов в световни първенства по Шотокан Карате-До на Обединените нации. Впечатляващ факт е, че и при петте си участия печели медал. В колекцията му вече са три сребърни и две златни отличия. След световната титла, която извоюва през миналата година, е избран единодушно за спортист номер 1 на Община Габрово.

 

Браво, Сашо!

Ти отново доказа, че си спортист от висока класа!

 
 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас