Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Постижения Постижения 2011/2012 Зимни състезания по информатика 03.03.2012
Зимни състезания по информатика 03.03.2012 Печат Е-поща

Пореден успех на нашите информатици в Зимните състезания по информатика

 

На 3 март 2012 година се проведоха Зимните състезания по информатика в град Велико Търново. Домакин на събитието беше Природоматематическа гимназия „Васил Друмев”. Осемнадесет ученици от нашето училище взеха участие в състезанието, като десет от тях бяха от 5 клас, един от 6 клас, двама от 9 клас, един от 10 клас и четирима от 11 клас. Състезанието се проведе на две смени, като първата бе за ученици от 6-12 клас, а втората за най-малките от 4-5 клас.

Всички участници получиха сертификати за участие. Цвета Тодорова от 5а клас се класира на трето място със своите 280 точки от максимален брой 300 точки и получи грамота и медал за победата си. Тя се състезава в група Е (4-5 клас).

 

Всички от ПМГ ”Акад. Иван Гюзелев” пожелават на победителката и на всички участници от състезанието още нови участия и все по-големи успехи в областта на информатиката.

 

Повече за състезанието, задачите и класирането може да видите на уеб адрес:

http://www.math.bas.bg/infos/ZSI_2012.html

 

 

Докато учениците от 4-5 клас следобeд се бореха със своите задачи, Светлин Наков проведе две лекции с по-големите ученици. Темите бяха „Как да стана програмист? Как да се науча да програмирам?” и „Как да избера университет?”. Всички, които проявяват интерес, могат да видят двете теми на уеб адрес http://www.nakov.com/

 

 

 

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас