Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Постижения Постижения 2011/2012 Националната олимпиада по Английски език 2012
Националната олимпиада по Английски език 2012 Печат Е-поща

Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев” в гр. Габрово отново има повод за гордост, дължащ се на поредния успех на нейни възпитаници! На 31 март 2012г. в гр. Сливен се проведе Националния кръг на олимпиадата по английски език. И през този учебна година ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” се гордее със своите участници, които премериха сили с ученици от езикови гимназии от цялата страна.

Безспорен успех бележи Слави Станиславов Стоев от 8а клас, профил „Математика”, който спечели 3-то място в първа възрастова група. От общо 16 представители от страната, той постигна резултат 93 от 100 възможни точки, и то само с две точки по-малко от първия! Щастлива е и учителката му по английски език, Калина Ботева, защото с този свой успех Слави доказва, че когато желанието и упорития труд са налице, достатъчни са само часовете в училище. Те могат да дадат една добра основа и солидна подготовка, разбира се, съчетани и с много време за самостоятелна работа вкъщи.

 Алекс Иванов Ангелов от 11б клас, профил „Информатика”, се класира 6-ти в четвърта възрастова група от общо 17 участника, което е също така едно много високо постижение за ученик, отдаден на точните науки. Наговият резултат е 90,5 точки и е само с 4,5 точки след първия. Таня Георгиева е негов преподавател по английски език. Алекс е упорит и отстоява представянето си на Националната олимпиада по английски неизменно от 8 клас досега.

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас