Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Постижения Постижения 2011/2012 ХII Национален фестивал на детското и юношеското творчество на руски език
ХII Национален фестивал на детското и юношеското творчество на руски език Печат Е-поща

Нова победа на театралите в гимназията,
този път – на руски език

 

   На 21.04.2012 г. в София, в Руския културно-информационен център, се проведе ХII Национален фестивал на детското и юношеското творчество на руски език под надслов ”Недаром помнит вся Россия”, посветен на 200-годишнината от победата на Русия в Отечествената война от 1812 г.
На този фестивал нашите театрали се явяват за четвърти път и винаги са се връщали с награда. Тази година спектакълът „Мечтатели” по Гурам Петриашвили, осъществен на руски език като представителна изява в рамките на проект „УСПЕХ” от клуб „Пътешествие в света на руската литература”, с ръководител Ценка Илиева и ТФ”Движение”, с ръководител Марияна Митева, донесе трето място при класирането на съставите и първа награда за женска роля на Ирина Стоянова. В надпреварата участваха двадесет и пет състава от България и Италия. Наградата, която се присъжда от професионално жури, е не само за режисура, сценография, костюми, а и за владеене на руски език. Нашите момчета и момичета се справиха с всичко.
   Честита награда, млади театрали!
                                                            
   От ПМГ”Акад.Иван Гюзелев” - Габрово

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас