Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Карта на сайта Начало Постижения Постижения 2011/2012 Световно първенство по хандбал 2012
Световно първенство по хандбал 2012 Печат Е-поща

Отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” се завърна от Световното първенство по хандбал

    От 14 до 22.04.2012 г. в Република Хърватска се проведоха XXI-вите Световни ученически игри по хандбал за юноши и девойки VIII-X клас.
    Отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”, Габрово – девойки участва за 2-ри път в Световните ученически игри. Домакините показаха изключително гостоприемство и чудесна организация. В първенството участваха и отборите на:  Люксембург, Сърбия, Израел, Словения, Австрия, Бразилия, Франция, Чехия, Унгария, Белгия, Дания, Полша, Швеция, Турция, Германия, Холандия и Гърция.
    Всички държави се представиха с националните си отбори, с изключение на нашия отбор, в който всички девойки бяха от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”, прудружавани от своите учители Илиян Друмешки и Антоанета Андреева.
     В групата се срещахме с отборите на Германия, Сърбия, Чехия и Дания – отбори с голяма рутина, с много титли и постижения в развитието на световния хандбал.
    Момичетата показаха своите възможности, амбиция и желание за игра. Те станаха свидетели на поредица срещи и двубои, където се демонстрира световно ниво на техника, тактика и селекция на отборите.
    Носители на световната купа при юношите и девойките станаха отборите на Франция. На финала юношите победиха отбора на Германия, а девойките отбора на Бразилия. Отборите на Люксембург получиха купата за най-коректни отбори.

 
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас