Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Ямбол 2013 Печат Е-поща

Отново успех за информатиците ни!

 

3333

 

     От 31.05.2013г. до 02.06.2013г. в гр. Ямбол се проведе Пролетен турнир по информатика. 

Пламен Динев от 5б клас завоюва второ място и получи сребърен медал. На трето място с бронзов медал е Виктор Венков от 6а клас.

И двамата ученици се обучават в детската школа на "Telerik Academy" към ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" - Габрово, с ръководители Донка Капралова и гл. ас. д-р Младен Манев от ТУ - Габрово.

    С много добро представяне в турнира са и редовните ни състезатели: Адриян Ибовски от 5а клас, Цвета Тодорова от 6а клас, Георги Генков от 7а клас, Алекс Ангелов от 12б клас и Мирослав Тетевенски от 12б клас.

 
Нов успех по химия в Сливен Печат Е-поща

 

 

himiqqqqq

  

   От 12.04. до 13.04.2013г. в гр. Сливен се състоя ХV-то Национално състезание по химия и опазване на околната среда. В него взеха участие 180 ученици от 11 и 12 клас от цялата страна, които в продължение на пет часа решаваха логически и изчислителни задачи с повишена трудност. Ученикът Димитър Николаев Шандурков от 11”а” клас получи оценка ОТЛИЧЕН 6.00 в изключително оспорвана борба и голяма конкуренция.  Това е неговият пореден успех след достойното му представяне в Националния кръг на тазгодишната олимпиада по химия и опазване на околната среда през месец март в гр. Бургас.

   Успехите  му са плод на много труд, упоритост и постоянство. Горда с успеха му е и неговата преподавателка Даниела Цонева.

 
Национална олимпиада по информатика 2013 Печат Е-поща

12345678               2345678

 

   На 27 и 28 април 2013г. в гр. Разград се проведоха двата финални кръга на Националната олимпиада по информатика, до която от Габровска област бяха допуснати само 7 ученици от 5  до 12 клас на  ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”.

   Отлично се представиха: Цвета Тодорова от 6„а“ клас, която стана стребърен медалист;

 Мирослав Тетевенски от 12„б“ клас в групата на най-големите получи оценка Отличен 5.70 и беше приет в Софийския университет „Св. Климент Охридски”;

   Резултатите на останалите участници в съответните възрастови групи са много добри: Алекс Ангелов от 12 „б“ клас получи оценка Много добър 5.30, Георги Генков от 7 „а“ клас е на 8 място, Виктор Венков от 6 „а“ клас е на 8 място, Пламен Динев от 5 „б“ клас е на 6 място, Адриян Ибовски от 5 „а“ клас е на 8 място.

   Учениците са възпитаници на школите за извънкласна работа по информатика с ръководители Донка Капралова, проф. д.м.н. Стоян Капралов и гл.ас.д-р Младен Манев.

 
Боровец 2013 Печат Е-поща

Отлично представяне на ученици от ПМГ на Национална конференция по математика

 

Copy_of_PMG-Borovec

 

  На проведената 13 Ученическа секция на 42 Пролетна конференция на Съюза на математиците в България, учениците от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” участваха с 4 проекта и спазиха традицията да се предствавят отлично с проекти по информационни технологии и изследване по информатика.

   С Грамота за отлично представяне бяха отличени проектите: - IT Employer (www.itemployer.net) с автори Рали Ралев и Радослав Грънчаров (12 клас) и ръководител Георги Георгиев (бивш ученик на ПМГ, Шechnical trainer в Telerik AD); проектът е web-базирано приложение, разположено в наложилата се напоследък cloud-среда. То предоставя възможност на потребителите да създадат и управляват собствен профил, близък до автобиография (Europass CV-формат). Собствен авторски алгоритъм анализира данните на всеки  потребител и поставя рейтинг на неговия профил, като критериите могат да бъдат и допълнително специфицирани. Когато работодател търси персонал, той може да използва IT Employer-платформата за оптимален избор на кадри, без да се налага преглеждане на огромна по обем информация за кандидатстващия.

 

   - Оптимизация чрез седментни дървовидни структури с автор Васил Пашов (11 клас) и руководител Галя Неделчева – старши учител в ПМГ. Ученикът се обучава в извънкласна школа по информатика при проф. д.м.н Стоян Капралов, като усвоените знания и умения са основни за разработването на доклада. Васил Пашов представя изследване на специфична структура от данни, като са разглежда методи за обработката им и реализацията им, прави подобрения в известните алгоритми и чрез комплекти тестове доказва предимствата на структурата. Предложени са и възможности за последващо развитие на изследването. През тази седмица екипът беше поканен за участие в международна научна конференция CompSysTech през м.юни което ще бъде 4-то поредно участие на екип от ПМГ в издание на конференцията.

 

   С Грамота за много добро представяне бяха отличени проектите:

   - Calc it Up (www.raykov.uchenici.bg) с автори Любомир Райков и Мартин Христов (12 клас) и ръководител Димо Димов (Project manager в Gameloft AD). Calc it Up е двумерна платформена игра, базирана на HTML 5. Тя развива способността на играещите да решават задачи под напрежение, което я прави интересна и силно приложима в образованието (в момента е във вариант за ученици от началната степен). Състезателният елемент в нея предлага нова форма на решаването на задачи, която не предизвиква в учениците приемането им като задължение. Любомир и Мартин са разработили учебната игра чрез най-съвременни технологии, което я прави приложима за компютри, таблети и мобилни телефони без да са необходими каквито и да било допълнителни настройки.

   - Blog Management System (www.bms-bg.net) с автори Александър Арамов (12 клас) и Божимир Маринов (11 клас) и ръководител Галя Неделчева. е отворена система за управление на блог в интернет пространството. Потребителите могат да управляват един или повече блога, чрез администраторски панели. Иновация в приложението е възможността за добавяне на потребителски шаблони (templates) за дизайна, което позволява персонализиране и по-голямо разнообразие от блогове. Екипът е създал framework за продукта, с собствени функции и класове, чрез които се управлява системата. Към всяка публикация могат да бъдат добавяни коментари, които се одобряват от създателя на блога. Приложението е насочено към неформални общности от хора, които могат да обменят идеи и друга информация в сферата на техните интереси, удачно е дори за управление на комуникациите в една фирма.

 

   Проектите по информационни технологии са представени за национален кръг на олимпиадата по ИТ и изчакват оценката на Националната комисия. Ръководството на гимназията благодари на учениците, подкрепя включването на нови ръководители и ожелава успех на екипите. И на добър час на дванадесетокласниците, които чрез тези награди вече са приети за студенти в три университета в България.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2
© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас