Кратки новини

Партньори и програми

  Microsoft IT Academy

 

 

Едногодишно обучение в САЩ Печат Е-поща

        Единствен в Габровска област възпитаникът на Природоматематическа гимназия " Академик Иван Гюзелев" Александър Колев завоюва правото на едногодишно обучение в САЩ. Той участва в конкурс по програмата " Обучение на ученици във Великобритания и САЩ ", организиран от Българската асоциация по четене съвместно с партньорите ASSIST и HMC. Предварително подготвя есе на английски език, успешно премина теста и достойно се представи на събеседването. Личните интереси и занимания са значимо предимство за успешното му представяне. Участва в летни лагер-школи по физика и математика. Представя училището на всички национални състезания и олимпиади по физика. Тренира джудо до 8 клас и има три медала от международни състезания.

 
Отпадък с късмет не отива за смет Печат Е-поща

                    

                "Отпадък с късмет не отива за смет" беше реализиран от екипа на проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово" по ОП "Околна среда" - Община Габрово. Кампанията стартира през Зеления октомври, който е месец на хартията. Жълтият ноември беше посветен на пластмасата, а Синият декември - на металните отпадъци. Червеният цвят, избран за януари, и мотото " Не изхвърлям с ръце - дарявам от сърце " подсказват, че той имаше благотворителен характер.

Учениците от ПМГ " Акад. Иван Гюзелев " събраха 480 кг. хартия, 77 кг. пластмаса и 16 кг. метални отпадъци. Най - активни през всичките четири етапа бяха биолозите от 9 г клас. Те бяха обявени за клас - победител и получиха награда от Община Габрово - игра на пейнтбол.    

 

  

 
ИВАН ИВАНОВ - 12в клас Печат Е-поща

 

Посещение на Европейския Парламент и Европейската Комисия в Брюксел

 

    

 

Иван Иванов от 12в клас в ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" се завърна от Брюксел, където беше от 08.12.2013г. до 10.12.2013г. на посещение на Европейския Парламент и Европейската Комисия, съвместно с ученици и учители от още осем училища в България. По време на визитата той взе активно участие в редица мероприятия и семинари, чиято основна тема бе Европейският съюз, ключовите му институции и начина на функционирането им. В Европейския Парламент участниците в посещението обсъждаха основните правомощия на демократичната институция и необходимостта от активно участие на европейските граждани в предстоящите избори през май 2014г.

Интересна беше и срещата с г-н Даниел Гьорев, член на кабинета на г-жа Кристалина Георгиева, комисар  по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи. Той разказа в подробности за дейността на нашия комисар и екипа й.

Посещението бе организирано от Представителството на Европейската Комисия в България, като награда за най-добра авторска разработка в конкурс с мото "Да предадем идеите на Европа в училищата". Иван  Иванов от 12в клас в ПМГ "Академик Иван Гюзелев"  заедно с Янислав Блажев от 11б клас на Национална Априловска Гимназия спечелиха посещението чрез участието  си в европейски проект " GEBOL - Get European Business Online".

 


© 2005-2019 ПМГ 'Академик Иван Гюзелев' гр. Габрово | За нас