На 13 март 2021 година се проведе онлайн Пролетно национално състезание по физика. В него взеха участие 265 ученици от цялата страна.

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ участва с отбор, в който бяха включени:

  • Веселин Димов и Тихомир Галов от XIIа клас
  • Яна Василева от XIа клас
  • Божидар Иванов от Xб клас
  • Димо Петров от IXб клас
  • Рая Шикова, Борис Карабойков и Никола Георгиев от VIIIа клас
  • Ивайло Ламбуров и Светослав Пенков от VIIа клас

 

- Веселин Димов от XIIа клас завоюва I място в шеста състезателна група

- Рая Шикова от VIIIа клас завоюва II място във втора състезателна група

- Димо Петров от IXб клас завоюва III награда в трета състезателна група

- Ивайло Ламбуров от VIIа клас завоюва II награда в първа състезателна група

- Светослав Пенков от VIIа клас завоюва II награда в първа състезателна група

Учениците от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев се включиха и в Националната олимпиада по Физика.

За национален кръг са допуснати:

- Веселин Димов от XIIа клас

- Рая Шикова от VIIIа клас.

Пожелаваме им успех!

В Природоматематическа гимназия "Акад. Иван Гюзелев", освен високо ниво на знания и умения по математика, информатика и природни науки, учениците постигат големи успехи и в областта на чуждите езици.
Единствена от област Габрово ученичката Кристиана Кабакчиева, от 12б клас, се класира за Националния кръг на олимпиадата по немски език.
Гордеем се с постиженията на учениците които се класираха за национален кръг по руски език - Виктория Кънчева, 11б клас и по английски език - Елизабет Цуцова, 8в клас.
Поздравяваме учениците и техните учители и им желаем успех на следващото предизвикателство!

 

Представителите на Природоматематическа Гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ се състезаваха в оспорвана битка за знания за правопис на английски език на 27.03.2021г. Мая Мандичева от 5а клас взе участие в сутрешното състезание, което бе за класиралите се на 2-ро място от училищните кръгове, като се представи достойно. В следобедното състезание на шампионите от училищните кръгове Пресиян Георгиев показа класа в умението си да спелува на английски език и завоюва престижното 4-то място. Поздравление за отличното представяне на нашите деца! Бъдете все така будни, знаещи, вдъхновени и вдъхновяващи!

НАШАТА УЧЕНИЧКА РАЯ ШИКОВА ОТ VIII А КЛАС, след успех на общински и областен кръг на Националната олимпиадата по астрономия е класирана от националната комисия на второ място във възрастовата група за участие в Национален кръг на олимпиадата. Класирани са общо 45 ученици в тази възрастова група от общо 15 области от България.
Поздравявяме я и ѝ пожелаваме звездно представяне!

На 05 март 2021 г. ПМГ“Акад. Иван Гюзелев“- Габрово беше домакин на Областен кръг на Националната олимпиада по информационни технологии за учебната 2020/2021 година. От област Габрово са допуснати само четири проекта на ученици от ПМГ“Акад. Иван Гюзелев“- Габрово в категориите:
- Мултимедийни игри и симулации – на ученици от VIII клас - Теодора Папазова и Емил Стефанов, с ръководител Зорница Дженкова
- Софтуерни приложения – на ученичката от IX клас Нелина Норчева с ръководител Милена Георгиева
- Интернет на нещата с ръководител – на Никола Максимов и Цветомир Бонев от XI клас, ръководител Димитър Ангелов
- Разпределени уеб приложения – на ученици от XII клас Тихомир Галов и Калоян Иванов, с ръководител Георги Георгиев
Учениците защитиха по блестящ начин своите проекти пред областната комисия, която изрази задоволство от представянето им.
Пожелаваме успех на участниците в националния кръг!

Снимки от събитието можете да видите в нашата галерия.

Учениците от Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ винаги са доказвали своето високо ниво на знания не само в областта на точните науки, а и в овладяването на чужди езици. През тази учебна година Никола Максимов от 11а клас участва в Националния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език. Състезанието се проведе онлайн, а Никола бе класиран на 7 място в съревнование с още 22 участници от цяла България, 21 от които ученици в езикови гимназии. Този безспорен успех отново дава повод за гордост на ПМГ! 

Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ вече има двама участници, класирани за регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Пресиян Ивайлов Георгиев от 7а се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02.2021 в Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“. Пресиян спелува правилно думата apron и победи Мая Миткова Мандичева, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee


За поредна година Природоматематическата гимназия има повод за гордост!
С отлично представяне 7 от нашите възпитаници се класираха за участие в националния кръг на Националната олимпиада по информатика.
Пожелаваме успех на следните ученици:
Денислав Манев - V клас
Михаил Михалев - VII клас
Ясен Пенчев - IX клас
Мартин Копчев - XI клас
Цветомир Бонев - XI клас
Никола Максимов - XI клас
Добрин Башев - XII клас

Отличената с грамота в Националното многоезично състезание Виктория Кънчева, единствена от Габровска област за XI клас, се класира в Националния кръг на олимпиадата по руски език. Това е сериозно и очаквано състезание за младите хора, които изучават руски език. Трудните задачи, които те изпълняват в различните кръгове им дават основание да се гордеят, че са достигнали и участват в националния кръг на олимпиадата.

Пожелаваме ѝ успех!

Четири ученици от ПМГ „Академик Иван Гюзелев” – Габрово участваха в престижния международен турнир по информатика "Romanian Masters of Informatics", който бе проведен дистанционно от 2 до 4 декември 2020 г.

Мартин Копчев от XIa клас завоюва ЗЛАТЕН МЕДАЛ!!!

Той представи България на RMI, защото е в националния отбор

Добрин Башев от XIIa клас е с БРОНЗОВ МЕДАЛ!!!

БРАВО,  МОМЧЕТА! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Юни 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30